Sinds de zomer van 2006 ben ik bijna constant in de weer geweest met het maken van video’s. Voor de Jeugdraad, voor JAVI, voor mijn koor, maar gezien mijn luchtig lessenrooster dit jaar ben ik dit jaar ook eindelijk eens van plan er een paar voor mezelf te maken.


Maar tot we zo ver zijn staat hier een greep uit die voorbije zes jaar. Op deze pagina vind je de filmpjes waar ik persoonlijk trots op ben.


Portfolio

Portfolio - Jonathan Huyghe

Startdag Chiro

Dit jaar beslisten we met Javi om alle reportages van startdagen van jeugdbewegingen exact één minuut lang te maken. Om die reden koos ik voor een split-screen aanpak bij de startdag van de Chiro.

JIP introfilm

Dit filmpje maakte ik voor het nieuwe Jongeren Informatie Punt in Roeselare. De bedoeling was om op een lichte manier zoveel mogelijk thema's voor te stellen waarvoor je er terecht kunt. De twee grootste uitdagingen hier waren het vinden van vlotte overgangen tussen alle thema's, en het feit dat alles in zo'n 2 weken gedaan moest worden, ik ben persoonlijk zelf verbaasd dat we in zo'n korte tijd alles konden gefilmd krijgen.

JAVI

Medica’s Candyland

Het verkiezingsfilmpje van de winnende kiesploeg voor Medica, het presidium van de Leuvense geneeskundestudenten, werd opgenomen in één dag. Voor de spetterende finale werden de special effects de dag zelf nog uitgewerkt en gefilmd, met behulp van een blauwe deur, tandenstokers en heel wat gummibeertjes.

Site van het Jaar

Omdat het soms wat gedurfder mag, trok ik gewapend met een (eigenlijk niet echt zo goed) verborgen camera naar de uitreiking van de Site van het Jaar, met de bedoeling hun beveiliging te verschalken, al bleek dat héél makkelijk te zijn.


Toen daarna één van de winnaars niet kwam opdagen offerde ik mij daarna dan maar op om zelf de prijs af te halen, die ik na enkele uren toch wel moest teruggeven, jammer genoeg.


De montage is iets te lang uitgesponnen naar mijn smaak, maar daar was ik niet voor verantwoordelijk.

Les Choristes

Dit is het minst creatieve filmpje op deze pagina, het is immers een exacte remake van de officiële trailer voor de film Les Choristes. Maar ik vond het eindresultaat zo goed gelukt dat ik het ook hierbij wil vermelden. We gebruikten het filmpje op een concert van Vox Musica, het jeugdkoor waar ik pianist ben. Gelukkig kon ik een beroep doen op een team van de leidingsploeg om alle acteurs en locaties te vinden.

Pillowfight

Mijn aller, allereerste filmpje was een promotiefilmpje voor de wereldrecordpoging kussengevecht met de jeugdraad van Roeselare. Voor de special effects deed ik een beroep op de wijsheid van het internet, en uiteraard is het duidelijk van waar ik de mosterd haalde voor de vechtscènes.

JEUGDRAAD

Spel zonder grenzen

Hieronder staat het voorlopig laatste promotiefilmpje dat ik maakte voor de jeugdraad, voor ons Spel zonder Grenzen.

Het Gezelle Geheim

Dit was het meest ambitieuze project waar ik ooit aan meewerkte: met een team van 4 mensen die regiseerden, produceerden, monteerden, en zowat al het overige dat je nog kunt bedenken maakten we een kortfilm voor de 200ste verjaardag van het Klein Seminarie in Roeselare, geïnspireerd door de Da Vinci Code, Indiana Jones, en het verzameld poëziewerk van Guido Gezelle. Jammer genoeg zijn zesdejaars geen briljante scenaristen, waardoor het eindresultaat verre van een meesterwerk was. Toch blijft de productie van deze film een van de meest intense en leuke waar ik ooit deel van uitmaakte.

Jonathan Huyghe

jonathanhuyghe@mac.com

0484 69 29 54

Gedaan met illegaal downloaden?

Vorig jaar maakte ik voor Javi.tv, een online jongerenzender, een reportage over illegaal downloaden, Sabam, en de verschillende standpunten hierover. Ik deed het merendeel van het filmen, en al het inhoudelijk en montagewerk.

WJD Madrid - Op pad met de dokter

Met vier Javi reporters brachten we ter plaatste dagelijkse verslaggeving op de Wereldjongerendagen 2011 in Madrid. Deze reportage over het werk van de dokters werd door mij gefilmd en gemonteerd.

Vox Musica Gebeten - Openingsfilm

Dit was de introductie van het concert “Gebeten” in 2012 van het jeugdkoor Vox Musica, waar ik pianist ben. Dit is één van mijn eerste projecten met de Canon 600D.

 
Gemaakt op een Mac